Zelf doorgeslagen stoppen vervangen

Door 4 september 2018Nieuws

Het vervangen van doorgeslagen stoppen is helemaal niet zo ingewikkeld. U hebt hiervoor wel reserve stoppen nodig.  Het is aan te raden om deze al in een vroeg stadium aan te schaffen, dus voordat er ook maar iets aan de hand is. Hiermee zorgt u ervoor dat u altijd stoppen bij de hand hebt voor het geval u ze een keer nodig hebt. De stoppen slaan immers altijd door wanneer het niet uitkomt en de bouwmarkt gesloten is, zo lijkt het althans. Ook is het aan te raden om een zaklamp met werkende batterijen in de meterkast te bewaren. Wanneer het avond is en de stroom is uitgevallen, kunt u hiermee zien welke groep de boosdoener is. Ook kunt u zien of misschien de aardlekschakelaar is uitgeschakeld. Hopelijk kunt u hiermee het probleem oplossen.

Zo vervangt u zelf stoppen

Het vervangen van stoppen is helemaal niet zo ingewikkeld. U kunt deze doorgaans gewoon los draaien en een nieuwe stop weer vast draaien. Let echter wel altijd op dat u het probleem oplost voordat u de stoppen vervangt. Wanneer sprake is van kortsluiting, zal de stroom er ook na het vervangen van stoppen weer snel mee ophouden. Ook wanneer sprake is van overbelasting zult u iets aan de oorzaak moeten doen. Sluit bijvoorbeeld zware apparaten aan op een groep die minder zwaar belast wordt. Ook kunt u een elektricien langs laten komen om extra groepen te laten aanleggen als u meent dat u er op dit moment onvoldoende hebt.

Wat als u er zelf niet uitkomt?

Het opsporen van het werkelijke probleem kan soms nog wel eens lastig zijn. Lang niet altijd is duidelijk waardoor een stroomstoring is ontstaan. Is dit het geval, dan kunt u het beste een professional langs laten komen. En elektricien heeft vaak jarenlange ervaring met het oplossen van stroomstoringen, waardoor hij of zij al redelijk snel in de gaten heeft wat er precies mis is gegaan. De elektricien kan u bovendien van advies voorzien om stroomuitval in de toekomst te voorkomen. Zo kunt u ook in de toekomst zorgeloos genieten van de elektriciteit in uw woning.