Hoe komt u aan groene stroom?

Door 13 december 2022Nieuws
Groene stroom

In het hier-en-nu is het ontzettend belangrijk om na te denken over waar we ons geld aan uit geven. Alle prijzen worden steeds hoger, maar hoe zit het met groene stroom?

Groene stroom wordt steeds groter. Het is zeker een duurzaam product. Daarom wordt hier veel in geïnvesteerd. Maar hoe komt u aan groene stroom? In deze blog leggen we dit kort aan u uit

Wat is groene stroom?

Als eerste is het belangrijk om te weten wat groene stroom precies is. Groene stroom is stoom die uit duurzame energiebronnen wordt gehaald. Het wordt ook wel hernieuwbare stroom genoemd.

Groene stroom komt bijvoorbeeld van windmolens, zonnecollectoren of waterkrachtcentrales. Door voor groene stroom te kiezen, bent u erg goed bezig voor het milieu. Wanneer u voor “grijze” stroom kiest (ook wel normale stroom genoemd), kiest u voor een minder milieuvriendelijk variant.

Wat kost groene stroom?

Voordat u van product wilt veranderen, wilt u uiteraard de prijzen kunnen vergelijken. De prijs van groene stroom ligt vaak hoger dan van grijze stroom. Dit komt door het feit dat groene stroom veel beter is voor de planeet. In de meeste gevallen is groene stroom opwekken voor de leverancier ook een stuk duurder.

Een vaste prijs kunt u niet aan de groene stroom vasthangen. Dit ligt aan de leverancier en allemaal andere factoren spelen hierin mee. Bij uw leverancier zult u de prijzen na kunnen vragen. Dan weet u direct welke prijzen er bij de leverancier gehanteerd worden.

Hoe krijg ik groene stroom?

Dan is natuurlijk de belangrijkste vraag ‘hoe krijg ik groene stroom?’. Gelukkig kunt u dit op een vrij eenvoudige manier aanvragen. Wanneer uw energieleverancier groene stroom kan leveren, dan kunt u dit vaak eenvoudig online aanvragen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de energieleverancier.

Wanneer u wilt overstappen van energiemaatschappij, dan kunt u altijd eerst vragen of er groene stroom geleverd kan worden. Op die manier weet u direct wat er wel en niet mogelijk is. De grijze stroom kan eenvoudig omgewisseld worden naar de groene stroom. Dit hoeft u alleen maar aan te geven. Verder hoeft u zelf niets te ondernemen.

Meer tips nodig?

Meer tips nodig op het gebied van groene stroom of andere zaken rondom stroom? De elektricien in Naarden kan u helpen!