Welk type verlichting haalt u de energierekening naar beneden?

Door 13 december 2022Nieuws
Type verlichting

Een hoge energierekening is niet zo gek om te hebben, maar met zuinige verlichting kan dit probleem een heel stuk verminderen. Zuinige verlichting kan uw energierekening een flinke daling geven.

Wat wordt er gemiddeld in een jaar verbruikt?

Als eerste is het handig om te kijken wat er jaarlijks verbruikt wordt aan verlichting per huishouden. Gemiddeld wordt er zo’n 540 kWh aan energie verbruikt. Dit komt vooral door het gebruik van onzuinige verlichting. Voor deze energierekening wordt er zo’n 120 euro betaald per jaar. Door zuinige verlichting te gebruiken, kan dit bedrag verlaagd worden naar 70 euro per jaar.

De juiste zuinige verlichting

Voordat u zomaar verlichting koopt, is het belangrijk om te kijken naar de soort verlichting. Vaak wordt er al snel gekozen voor simpele verlichting zoals gloei- en spaarlampen. Deze soorten verlichting zijn eigenlijk nooit een goede optie. Dit is namelijk absoluut geen zuinige verlichting. Led daarentegen is een stuk zuiniger.

Niet alle Led verlichting is zuinige verlichting

Veel mensen denken bij zuinige verlichting direct aan Led verlichting. Al zijn er veel Led lampen die erg zuinig kunnen zijn, houdt dit niet direct in dat dit bij elke Led lamp zo is. Daarom zijn hoogwaardige Led lampen altijd een betere optie. Bij het kopen van Led lampen, is het daarom aan te raden om te kijken naar het energielabel. Deze zijn gemakkelijk te zien op de verpakking van de lampen.

De juiste lamp kiezen

Het kiezen van de juiste lamp kan een lastige taak zijn. Duurzame Led verlichting is altijd de beste optie. Hierbij is het voornamelijk belangrijk om te kijken naar het energielabel. De energielabels die het beste zijn, zijn A, A+ of A++. Deze lampen kunnen een flinke investering zijn, maar dit geld kunt u binnen no-time weer terug verdienen met het besparen op de energierekening. Al heeft u meer tips nodig kunt u contact opnemen met ons!