Kies voor gezelligheid in huis met een dimmer aan de muur

Door 1 oktober 2018Nieuws

Door voor een dimmer aan de muur te kiezen, zorgt u voor een gezelligere sfeer in huis. Met een dimmer is het mogelijk om de intensiteit van de verlichting van uw lampen naar eigen inzicht in te stellen. Kies in de ochtend voor een lage intensiteit, om in alle rust te kunnen ontwaken. Veel mensen ergeren zich aan het felle licht in de ochtend! Ook in de avond is het plezierig om de intensiteit van lampen te verlagen. U wilt immers in een romantische setting van uw favoriete film of serie kunnen genieten met uw partner. In dit artikel vertellen onze elektriciens u meer over de mogelijkheden die u heeft, wanneer u voor een dimmer aan de muur kiest.

Het uitzoeken van een geschikte dimmer voor uw woning

Bij de aanschaf van een dimmer voor aan de muur zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het model dimmer, waarbij u de keuze heeft tussen een schuifje en een draaiknop. Ook kunt u kiezen tussen een wandplaatje met één dimmer, of een model met een dubbele dimmer. Een dubbele dimmer is aan te raden, wanneer u voorheen ook een dubbele schakelaar in de muur had zitten.

Kijk vervolgens naar de letters op de dimmers. Deze letters (R, C en L) geven aan met welke lampen de dimmer gecombineerd kan worden. Niet iedere spaarlamp is bijvoorbeeld te dimmen met een dimmer aan de muur.

Zelf voor de montage van een dimmer zorgen

Onze elektriciens voorzien u graag van advies als u het gebruik van een dimmer in huis overweegt. Laat u bijvoorbeeld adviseren over een geschikt type dimmer voor de lampen die u wilt kunnen dimmen. Voor de montage van een dimmer zult u onze hulp echter niet nodig hebben. Op internet vindt u handige video’s, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe de dimmer op een veilige wijze gemonteerd kan worden.